«Πήγε να μας ληστέψει, ήμασταν σε άμυνα» ισχυρίζεται το ζευγάρι
Σοκ στην τοπική κοινωνία της Άνω Σύρου από τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας – Τι συνέβη στο σπίτι των κατηγορουμένων και τι υποστηρίζουν οι ίδιοι στην Ασφάλεια.
Σε βαρύ πένθος και σοκ έχει βυθιστεί η κοινωνία της Σύρου μετά τη στυγερή δολοφονία μιας 42χρονης γυναίκας, η οποία έπεσε νεκρή το απόγευμα της Πέμπτης (23/07/2026) έπειτα από θανατηφόρο χτύπημα με μαχαίρι στην πλάτη.
Το θύμα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ήταν εν ενεργεία διασώστρια του ΕΚΑΒ στο νησί. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι συνάδελφοί της και το ιατρικό προσωπικό στα επείγοντα του Νοσοκομείου Σύρου όπου διεκομίσθη αιμόφυρτη, η 42χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, υποκύπτοντας στο βαρύ της τραύμα.
Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής στην Άνω Σύρο
Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στο σπίτι ενός ζευγαριού στην περιοχή της Άνω Σύρου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η 42χρονη μετέβη στην οικία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με κουκούλα.
Εκεί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέσπασε έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ίδια και την 30χρονη ένοικο του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου παρενέβη ο σύζυγος της 30χρονης, ο οποίος επιτέθηκε στη 42χρονη, καταφέρνοντάς της καίριο χτύπημα με μαχαίρι στην πλάτη.
Η τραυματισμένη γυναίκα προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας αιμόφυρτη, όμως κατέρρευσε λίγα μέτρα πιο κάτω αναίσθητη.
«Ήμασταν σε άμυνα» ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι
Το ζευγάρι προσήχθη και κρατείται στην Ασφάλεια Σύρου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Στις πρώτες τους καταθέσεις στους αστυνομικούς, υποστηρίζουν πως βρίσκονταν σε καθεστώς άμυνας.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η 42χρονη εισέβαλε στο σπίτι τους με σκοπό τη ληστεία κρατώντας μαχαίρι, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αντιδράσουν για να προστατευτούν.
Συγκλονισμένο το υγειονομικό προσωπικό
Η είδηση του θανάτου της 42χρονης προκάλεσε συντριβή στους συναδέλφους της. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δηλώσεις του περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που εξελίχθηκαν στο νοσοκομείο:
«Μια συνάδελφος του ΕΚΑΒ Σύρου αυτή τη στιγμή στα επείγοντα του νοσοκομείου Σύρου είναι νεκρή από δολοφονική ενέργεια. Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι των επειγόντων… Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Μαχαιρώθηκε εκτός υπηρεσίας, καμία σχέση με τη δουλειά. Κρίμα, μεγάλο κρίμα».
Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων και τη συλλογή ευρημάτων από τον τόπο του εγκλήματος, προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα ακριβή αίτια και το υπόβαθρο της φονικής συμπλοκής.























