Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026
2810.gr
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
    • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
    • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
    • Σινεμά
    • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
    • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
    • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
    • Αθλητικές Μεταδόσεις
    • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
    • Οι τιμές των καυσίμων on-line
No Result
View All Result
2810.gr
Αρχή ΕΛΛΑΔΑ

Κασσελάκης: Το «παράλληλο κόμμα» φέρνει πιο κοντά διαγραφή ή διάσπαση

16 Οκτωβρίου 2024
στην ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 8 mins read
A A

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Στέφανος Κασσελάκης και μετά το μπλόκο που επιχείρησε στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της απόρριψής του ξαναχτυπά με παρακόμμα, όπως χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ την πλατφόρμα εγγραφής μελών odikosmassyriza.gr και ενώ υπάρχει η επίσημη σελίδα του κόμματος ο isyriza.gr.

Νέα εσωκομματικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του κ. Κασσελάκη επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τον προεκλογικό αγώνα και σίγουρα για την προσπάθεια που θα κάνουν για να φτάσουν μέχρι το Συνέδριο.

Αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος και δεν θα έχει όπως εκτιμούν από το στρατόπεδό του πρόσβαση στα δεδομένα του isyriza.

Ασφαλιστικά μέτρα

Πολλοί είναι πάντως εκείνοι που στο άκουσμα και μόνο της αναγγελίας δημιουργίας πλατφόρμας συλλογής δεδομένων από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη στη συνέντευξή του στο STAR έκαναν λόγο για αντιποίηση συμβόλου και στήσιμο παράλληλου κομματικού μηχανισμού.

Δεν απέκλειαν μάλιστα εν θερμώ να ζητήσουν από την Κουμουνδούρου να κινηθούν ακόμη και νομικά εναντίον του με τον κ. Κασσελάκη να εμφανίζεται μάλιστα ως ο διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος της ΚΕ Γιώργος Παναγιωτόπουλος σε ανάρτησή του κάνει λόγο με βαθιά ειρωνεία για σελίδα υπεξαίρεσης του συμβόλου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα παραποιημένου όπως και της φωτογραφίας του πρώην προέδρου του κόμματος.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθέτησε αυτό τον ιστότοπο που χρησιμοποιεί παραποιημένο το όνομα του κόμματος, όσο απίστευτο και αν ακούγεται» έγραψε χαρακτηριστικά την ώρα που μέσα στην ίδια την ιστοσελίδα που ζητά προσωπικά δεδομένα και ταυτοποιεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έλλειμα ασφαλείας όπως ενημερώνει στην επιλογή για τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου.

Τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα odikosmassyriza.gr.

Διάσπαση

 Σε πρώτο χρόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για μια νέα άνευ προηγουμένου πρόκληση που δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα, όταν πολιτικό πρόσωπο στήνει παρακόμμα όπως σημειώνουν και κάνει εγγραφές σε προσωποπαγή πλατφόρμα και όχι σε ένα επίσημο και θεσμικά κατοχυρωμένο φορέα.

Στόχος του όπως εκτιμούν είναι να μετρήσει δυνάμεις ενόψει του Συνεδρίου για να δει αν μπορεί να το ελέγξει εκλέγοντας ικανό αριθμό συνέδρων και αν όχι να φτάσει μέχρι εκεί και να αποχωρήσει θεαματικά για να κάνει πράξη το σύνθημά του «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», φτιάχνοντας το δικό του κόμμα σε δεύτερο χρόνο.

Και αυτό είναι το σενάριο της διάσπασης που είναι και το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο όπως εκτιμούν ότι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο κ. Κασσελάκης παίρνοντας ως δεδομένο ότι δεν θα καταφέρει να ανατρέψει την αμετάκλητη απόφαση της ΚΕ που τον έβγαλε και εκτός κούρσας ηγεσίας.

Βέρτιγκο

«Έχουμε το δικό μας κόμμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο. Το κόμμα είναι η βάση του» είπε ο κ. Κασσελάκης επιχειρώντας εμφανώς να κάνει ανάσχεση στα σενάρια για δημιουργία δικού του κόμματος και προκαλώντας παράλληλα και βέρτιγκο με τα μπρος πίσω ακόμη και στους υποστηρικτές του.

Πλέον εμφανίζεται να αποδέχεται τη μομφή αλλά ταυτόχρονα να δηλώνει και πρόεδρος κάνοντας όπως είπε ανάγνωση του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδέχομαι την ψηφοφορία για τη μομφή που μου έγινε, αλλά έπρεπε με εμένα πρόεδρο να οδηγηθούμε σε έκτακτο συνέδριο» είπε χαρακτηριστικά.

Διαγραφή

Το πλέον ανησυχητικό για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ότι ο κ. Κασσελάκης επιμένει να κάνει καλέσματα και να διεγείρει τα αντανακλαστικά της βάσης, όταν μιλά για επιχείρηση «ρευστοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας μάλιστα ότι τα μέλη της ΚΕ θα εισπράξουν την οργή του κόσμου.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα επικίνδυνο παζλ το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Πολιτική Γραμματεία την Πέμπτη και ήδη στο τραπέζι έχει πέσει και πάλι το ενδεχόμενο της διαγραφή του.

Την πρώτη φορά ο κ. Κασσελάκης έστριψε από το πειθαρχικό εξαιτίας του εξώδικου με την προσφυγή του μέλους της ΚΕ Θέμη Μουμουλίδη να μπαίνει στην άκρη.

Σειρά πήρε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος έβαλε το θέμα στην τελευταία ΚΕ και σε νεότερες δηλώσεις του είπε χαρακτηριστικά ότι «αν χρειαστεί, θα επαναφέρω την πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο».

Άναψε πράσινο στα τρολ

Ο κ. Κασσελάκης πάντως πήρε διακριτά αποστάσεις από τις παρεκτροπές και τα επεισόδια που αμαύρωσαν μια κορυφαία εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές επώνυμα στελέχη που τον στηρίζουν.

«Όποιος θέλει να εκφράζει τον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό» είπε στη συνέντευξή του.

Αίσθηση όμως προκάλεσε στο δημοσιογραφικό κόσμος το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν αναφέρθηκε στη ωμή στοχοποίηση δημοσιογράφων και ρεπόρτερ από τα τρολ που μαζί με οπαδούς κατέγραφαν και τραμπούκιζαν εκτός από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που τον απέρριψε από υποψήφιο και τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τις εργασίες του οργάνου καταγράφοντας καταγγελίες στελεχών για αντίστοιχες προβοκάτσιες.

Παρά το γεγονός ότι μπροστά στον διευθυντή του γραφείου του Μανώλη Καπνισάκη οι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν στο πρόσωπο μια γυναίκας ένα από αυτά τα τρολ που τον υποστηρίζουν, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε παρόλα αυτά να πει μια λέξη ειδικά για αυτή τη αντιδημοκρατική συμπεριφορά από πρόσωπα που λειτουργούσαν υπό την καθοδήγηση επώνυμων μελών της γνωστής από τα sms των καλεσμάτων σε αντισυγκέντρωση «ΚΕ Κασσελάκη».

Ήταν ουσιαστικά σαν να ανάβει πράσινο φως στα τρολ να συνεχίσουν τις ύβρεις και τον τραμπουκισμό σε βάρος εργαζομένων διαδίδοντας μάλιστα και fake news με μόνο στόχο να τους εκφοβίσουν και ενώ η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων είχε ήδη εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κασσελάκης μάλιστα δεν απάντησε ούτε καν στην κατηγορία της Κουμουνδούρου που τον κατηγόρησε και ως ενορχηστρωτή αυτών των παρεκτροπών.

Τον τόνο εξάλλου της ήπιας καταδίκης στα έκτροπα που προκάλεσε η «ΚΕ Κασσελάκη» είχε δώσει από το πρωί και η κα Τζάκρη η οποία σε συνέντευξή της φρόντισε να χαϊδέψει τις συγκεκριμένες ενέργειες υποβαθμίζοντάς τις σε «ασήμαντα γεγονότα μπροστά στην ιστορία των δύο συγκρούσεων».

πηγη in.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Συναγερμός στις αρχές

Επόμενο Άρθρο

Οι «κερδισμένοι» του τουριστικού τζίρου τον Αύγουστο

Σχετικά Άρθρα

Φούσκωμα: Πως το αντιμετωπίζεις με Διατροφή; [Πλήρης Οδηγός]
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Χαμός με νέα επίθεση του Δημήτρη Κυριαζίδη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Της εξέφρασα μία ευχή, μεγάλωσε μέσα στη χλίδα»

28 Ιουλίου 2026
«Μπλόκο» σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων: Εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων: Εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο

28 Ιουλίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

O. Κεφαλογιάννη: Το 2025 ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά στην Ιστορία της χώρας μας

28 Ιουλίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Αττική για τη σαλμονέλα – 9 περιστατικά στο νοσοκομείο

27 Ιουλίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκοτέστ στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πώς λειτουργούν στο δρόμο

27 Ιουλίου 2026
Πώς η ΕΛ.ΑΣ. «ξεκλείδωσε» το σχεδιαζόμενο χτύπημα με χειροβομβίδα – Ο «εγκέφαλος» και το περίστροφο
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. «ξεκλείδωσε» το σχεδιαζόμενο χτύπημα με χειροβομβίδα – Ο «εγκέφαλος» και το περίστροφο

27 Ιουλίου 2026
Επόμενο Άρθρο

Οι «κερδισμένοι» του τουριστικού τζίρου τον Αύγουστο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ «Γάζωσαν» τα αυτοκίνητα ενός ζευγαριού – Πυροβόλησαν συνολικά 16 φορές

ΗΡΑΚΛΕΙΟ «Γάζωσαν» τα αυτοκίνητα ενός ζευγαριού – Πυροβόλησαν συνολικά 16 φορές

Ξεκινά ξανά το συνεργείο των κατεδαφίσεων για τις αυθαίρετες κατασκευές επί αιγιαλού

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνελήφθησαν δύο άτομα για την δολιοφθορά στο γεωτρύπανο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία: Από μαχαιριά στην πλάτη πέθανε 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ

Τραγωδία: Από μαχαιριά στην πλάτη πέθανε 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ

23 Ιουλίου 2026 - Updated On 25 Ιουλίου 2026

Τραγωδία: Από μαχαιριά στην πλάτη πέθανε 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ

Ανατροπές και αναπάντητα ερωτήματα στη δολοφονία της 42χρονης – Στο μικροσκόπιο τα ανείσπρακτα ενοίκια

24 Ιουλίου 2026

Έτσι έβγαινε τοξικομανής ο «Πατομπούκαλος» της κρητικής μαφίας, ο άνθρωπος που έχει γεμίσει κόκα στη Κρήτη! Ντοκουμέντο από παραποιημένες εξετάσεις με την σφραγίδα του καθηγητή του ΠΑΓΝΗ

25 Ιουλίου 2026

Ζάππειο: 67χρονη Γυναίκα Αυτοπυρπολήθηκε

Ηράκλειο: Νεκρή 61χρονη μέσα σε αυτοκίνητο

24 Ιουλίου 2026

Κρατούμενοι για να απολογηθούν την Δευτέρα ο Ιατροδικαστής και ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ – Ελεύθεροι ο δικηγόρος και ο υπάλληλος ενώ οι έρευνες συνεχίζονται

23 Ιουλίου 2026

Απαγόρευση κολύμβησης στην Αμμουδάρα – Βλάβη στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο

Ανακοίνωση για την απαγόρευση κολύμβησης στην Αμμουδάρα

23 Ιουλίου 2026

Γιατί ο Γ. Βαρδινογιάννης πήρε τη Nova ICT – Το σχέδιο της Motor Oil και το ερώτημα των τηλεπικοινωνιών

Γιατί ο Γ. Βαρδινογιάννης πήρε τη Nova ICT – Το σχέδιο της Motor Oil και το ερώτημα των τηλεπικοινωνιών

21 Ιουλίου 2026

Φόρτωσε περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη φυλακή η 21χρονη για τα 19 κιλά κάνναβης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Στη φυλακή η 21χρονη για τα 19 κιλά κάνναβης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

28 Ιουλίου 2026
Φούσκωμα: Πως το αντιμετωπίζεις με Διατροφή; [Πλήρης Οδηγός]

Βουλή: Χαμός με νέα επίθεση του Δημήτρη Κυριαζίδη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Της εξέφρασα μία ευχή, μεγάλωσε μέσα στη χλίδα»

28 Ιουλίου 2026

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς στην Κρήτη για αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026

28 Ιουλίου 2026
Σοβαρό τροχαίο με μηχανή – 30χρονη τραυματίστηκε βαριά

Τραγωδία τα ξημερώματα: Νεκρός 26χρονος μοτοσικλετιστής – Μακραίνει η «μαύρη» λίστα στην Κρήτη

28 Ιουλίου 2026
«Μπλόκο» σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων: Εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο

«Μπλόκο» σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων: Εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο

28 Ιουλίου 2026
  • Επικοινωνήστε με το 2810group
  • Διαφημιστείτε στο 2810.gr

– ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
  • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
  • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
  • Σινεμά
  • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
  • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
  • Αθλητικές Μεταδόσεις
  • Οι τιμές των καυσίμων on-line

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Home
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
    • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
    • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
    • Σινεμά
    • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
    • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
    • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
    • Αθλητικές Μεταδόσεις
    • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
    • Οι τιμές των καυσίμων on-line

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση cookies. Επισκεφθείτε μας Privacy and Cookie Policy.