Χειροπέδες σε έναν 39χρονο οδηγό πέρασαν αστυνομικοί της Τροχαίας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, μετά από μια διπλή παρανομία που τον οδηγεί κατευθείαν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο οδηγός όχι μόνο μετέτρεψε την εθνική οδό σε «πίστα» ταχύτητας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου, αλλά επιχείρησε στη συνέχεια να «εξαγοράσει» την ελευθερία του.
Με 203 χιλιόμετρα την ώρα στο ραντάρ της Τροχαίας
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Το ειδικό ραντάρ των αστυνομικών «κλείδωσε» το όχημα του 39χρονου να κινείται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 203 χιλιομέτρων την ώρα, ξεπερνώντας κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.
Οι άνδρες της Τροχαίας του έκαναν αμέσως σήμα να σταματήσει για να βεβαιώσουν την τρομερή παράβαση, η οποία επισύρει βαρύτατο πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.
Η απόπειρα δωροδοκίας που έφερε τις χειροπέδες
Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο σοβαρή για τον 39χρονο κατά τη διάρκεια της βεβαίωσης της κλήσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός, στην προσπάθειά του να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου και την απώλεια του διπλώματός του, προσέγγισε τους αστυνομικούς και προσπάθησε να τους δωροδοκήσει, προσφέροντάς τους χρηματικό ποσό «κάτω από το τραπέζι».
Αντί για την κλήση, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.
Ο 39χρονος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μια βαριά δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για την επικίνδυνη οδήγηση, όσο και το κακουργηματικού/πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου . Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.




























