Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο – Οργισμένη ανακοίνωση και διεκδικήσεις από το Συνδικάτο Οικοδόμων.
Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, νοσηλεύεται ένας 50χρονος οικοδόμος, έπειτα από σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (28/08/2026) σε εργοτάξιο στο Ατσιπόπουλο.
Το συμβάν και η κατάσταση της υγείας του
Η πτώση: Ο εργαζόμενος βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια των εργασιών του στο εργοτάξιο.
Βαριά τραύματα: Διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο φέροντας πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
Παρέμβαση και αιτήματα από το Συνδικάτο Οικοδόμων
Με αφορμή το νέο περιστατικό, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου μετέβη στον χώρο του συμβάντος και στο νοσοκομείο, εξαπολύοντας πυρά κατά της εργοδοτικής ασυδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής για την εντατικοποίηση της εργασίας.
Τα βασικά αιτήματα του Συνδικάτου:
Άμεση στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) και διενέργεια εντατικών ελέγχων.
Επανασύσταση και λειτουργία των μικτών επιτροπών ελέγχου με τη συμμετοχή των συνδικάτων.
Καθιέρωση του 5ήμερου – 7ωρου – 35ωρου και κατάργηση των εξαντλητικών ωραρίων.
Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους στον κλάδο.


























