πηγη ΑΠΕ
Στο Σύνταγμα έφτασαν περί τα 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, τα οποία συμμετέχουν στην προγραμματισμένη, από την Πανελλήνια Επιτροπή των Μπλόκων, συγκέντρωση των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων από όλη τη χώρα μπροστά από τη Βουλή.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους, τα τρακτέρ προτίθενται να παραμείνουν σταθμευμένα όλο το βράδυ στην πλατεία και να αποχωρήσουν συντεταγμένα το μεσημέρι του Σαββάτου.
Σε επικοινωνία που είχε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί κάποια συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα.
Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και περίπου 200 αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα Χανιά, οι οποίοι αναχώρησαν χθες για τον Πειραιά και έφτασαν σήμερα, λίγο μετά τις 6:00 το πρωί.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών παραμένουν το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η καταβολή αποζημιώσεων στο 100%, με τους ίδιους να σημειώνουν ότι αυτά τα ζητήματα τέθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη που τους ικανοποιεί.
πηγη newsit.gr Κλαούντιο Σούμπασι, Κώστας Χάλκος
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.
Η μετακίνηση των αγροτών προς το Σύνταγμα
«Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Τυρνάβου διέθεσε δύο λεωφορεία ώστε να μετακινηθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα» υπογράμμισε μιλώντας στο Orange Press Agency ο Δήμαρχος. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετάβασης των παραγωγών, σημείωσε ότι «πάρα πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους οχήματα αυτή την ώρα, αλλά και τρακτέρ από τον Δήμο μας».
Αγώνας για την επιβίωση και το μέλλον
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η παρουσία των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας έχει έναν ξεκάθαρο συμβολισμό. «Σκοπός τους είναι να δείξουν ότι ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα συνεχίσουν διότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους και αν δεν δοθούν λύσεις, η αγροτιά και η κτηνοτροφία θα σβήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Τυρνάβου έδωσε μια ευρύτερη κοινωνική διάσταση στις κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως οι παραγωγοί «παλεύουν για το μέλλον το δικό τους, παλεύουν για το μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουν για το μέλλον όλης της χώρας».
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ

Κρητικός αγρότης στο Σύνταγμα / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI







ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μέλη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων στη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αναμένουν τους συναδέλφους τους με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στις 14:45 ξεκίνησε το κονβόι με τρακτέρ με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.
Ο νέος αγρότης από την Καρδίτσα, Δημήτρης Βασιλείου, έφτασε με το τρακτέρ του για να συμμετάσχει στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Με καπνογόνα υποδέχτηκαν τα τρακτέρ πάνω στη γέφυρα των Αφιδνών κάτοικοι της περιοχής.14:12 | 13.02.2026
Δεκαπέντε τρακτέρ από τη Λάρισα θα συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο με τα πρώτα εξ αυτών να έχουν φτάσει ήδη στις Αφίδνες και να ξεφορτώνονται από τα φορτηγά που τα μετέφεραν.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI





























