Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
2810.gr
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
    • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
    • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
    • Σινεμά
    • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
    • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
    • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
    • Αθλητικές Μεταδόσεις
    • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
    • Οι τιμές των καυσίμων on-line
No Result
View All Result
2810.gr
Αρχή ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Καρτέρι θανάτου πίσω από το «ατύχημα» του 49χρονου προέδρου

30 Μαΐου 2026
στην ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 9 mins read
A A
Ηράκλειο: Καρτέρι θανάτου πίσω από το «ατύχημα» του 49χρονου προέδρου

Το «Τούνελ» έσπασε την ομερτά της Κρήτης και έφερε στο φως στοιχεία που ανατρέπουν τα πάντα γύρω από τον θάνατο του 49χρονου προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου, Αλέξανδρου Δασκαλάκη.

Ενός ανθρώπου της προσφοράς,  που πλήρωσε με τη ζωή του την τόλμη του, να προστατεύσει τον τόπο του.

Ο 49χρονος είχε μεταφερθεί με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Βενιζελείου» Νοσοκομείου, όπου κατέληξε έπειτα από 21 μέρες νοσηλείας.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 1η Μαρτίου, όταν ο άτυχος πατέρας μιας κόρης, πρώην νοσηλευτής και πρόεδρος της κοινότητας,  έφυγε από το σπίτι του για μια σύντομη διαδρομή λίγων λεπτών με το μηχανάκι του. Σκοπός του ήταν να μεταφέρει καφέ και φαγητό σε εργάτη που απασχολούσε σε ένα χωράφι του 600 μέτρα μακριά.

Κοντά δέκα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο σπίτι του. Λιποθύμησε χωρίς να προλάβει να πει πολλά. Έδωσε μια άνιση μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Τα σοβαρά συντριπτικά κατάγματα που έφερε στο κεφάλι, σε συνδυασμό με την εικόνα του άθικτου δίκυκλου του, δεν έπεισαν τους γιατρούς του ότι προκλήθηκαν με πτώση από μηχανάκι. Οι Αρχές ενημερώθηκαν και δύο μήνες μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο πλέον για πιθανή ανθρωποκτονία.

Η δημοσιογραφική έρευνα του «Τούνελ» γκρέμισε συθέμελα το σαθρό οικοδόμημα του «ατυχήματος». Με ντοκουμέντα και  μαρτυρίες – «φωτιά» ανθρώπων που αποφάσισαν να μιλήσουν έριξε φως στα σκοτεινά μυστικά πίσω από μια άγρια, και όπως όλα δείχνουν, προσχεδιασμένη δολοφονία.

Ο άνθρωπος που «είδε» το έγκλημα και έγινε ντετέκτιβ

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας είχε ο Μανώλης Προβιδάκης, γαμπρός και στενός φίλος του θύματος.

Από την πρώτη στιγμή αμφισβήτησε την εκδοχή του ατυχήματος και ξεκίνησε προσωπική έρευνα. Εξέτασε το μηχανάκι του Αλέξανδρου Δασκαλάκη, αναζήτησε μάρτυρες, ακολούθησε τη διαδρομή που είχε πραγματοποιήσει εκείνη την ημέρα και με συνεχείς παρεμβάσεις και αποστολές ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πίεσε για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως αποδείχθηκε, οι υποψίες του δεν ήταν αβάσιμες.

Η μοιραία διαδρομή και ο καφές που έγινε πειστήριο

Βιντεοληπτικό υλικό που παρουσίασε το «Τούνελ» κατέγραψε τις τελευταίες κινήσεις του προέδρου.

Στις 11:22 το πρωί έφτασε στο καφενείο του χωριού, ενώ στις 11:25 αποχώρησε κρατώντας μια σακούλα με καφέ και τοστ για τον εργάτη του.

Ο εργάτης γης , μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Αποκάλυψε πως περίμενε τον πρόεδρο στο χωράφι και κάποια στιγμή άκουσε από μακριά τον χαρακτηριστικό ήχο από παπάκι και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φωνές και μια χαρακτηριστική κραυγή που του προκάλεσαν εντύπωση. Όμως ο εργοδότης του δεν έφτασε ποτέ για να τον συναντήσει.

Όλα γίνονταν περίπου διακόσια μέτρα από το σημείο που βρισκόταν και δεν είχε οπτικό πεδίο. Άκουσε το παπάκι να φεύγει και  συνέχισε να δουλεύει. Πίστεψε πως έκανε λάθος.

Το απόγευμα, επιστρέφοντας από την εργασία του, εντόπισε στην άκρη του δρόμου έναν χυμένο καφέ, και μια σκισμένη σακούλα με ένα μισοφαγωμένο τοστ. Τότε δεν γνώριζε πως είχε βρεθεί μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης.

Τα ευρήματα στο χωματόδρομο όπως θα επιβεβαίωναν αργότερα η ιδιοκτήτρια του καφενείου του χωριού αλλά και ο μοναδικός εκείνη την ώρα πελάτης της και πρώην αστυνομικός ήταν το κολατσιό και ο καφές που είχε αγοράσει ο άτυχος Αλέξανδρος Δασκαλάκης για τον εργάτη του

«Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση…»

Ο επιστήθιος φίλος του  προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση μίλησε στο «Τούνελ» και περιέγραψε συγκλονισμένος τη στιγμή που αντίκρισε τον φίλο του βαριά τραυματισμένο μέσα στο σπίτι του. Τον είχε ζητήσει πριν καταρρεύσει. Δεν πρόλαβε να του πει τι είχε συμβεί.

Οι καταγγελίες για κλίμα φόβου και η σύγκρουση με κτηνοτρόφους

Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκε  η πολυετής προσπάθεια του Αλέξανδρου Δασκαλάκη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο πρόεδρος είχε έρθει επανειλημμένα σε αντιπαράθεση με συγκεκριμένους κτηνοτρόφους εξαιτίας των ζημιών που προκαλούσαν τα ζώα τους σε καλλιέργειες και περιουσίες.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απεσωκαρίου και στενή φίλη του θύματος, Ειρήνη Παπαδάκη, μίλησε στην εκπομπή για τις κοινές προσπάθειες που είχαν κάνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όπως ανέφερε, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, ο πρόεδρος της είχε εκμυστηρευτεί ότι δεχόταν πιέσεις και βρισκόταν σε συνεχή αντιπαράθεση με βοσκούς της περιοχής.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα κλίμα φόβου που επικρατούσε στην περιοχή και ζητούν να αποκαλυφθεί ολόκληρη η αλήθεια.

Οι πραγματογνώμονες γκρεμίζουν το σενάριο του τροχαίου

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν τα συμπεράσματα των ειδικών που εξέτασαν τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς εμφανίστηκε κατηγορηματικός, επισημαίνοντας πως η εικόνα της μοτοσυκλέτας δεν παραπέμπει σε πτώση ή σύρση εν κινήσει.

 «Ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εκτροπής ή σύρσης στο χώμα, καθώς απουσιάζουν πλήρως τα χαρακτηριστικά σημάδια, τα γδαρσίματα και οι παραμορφώσεις που θα άφηνε μια πτώση ακόμη και με ελάχιστη ταχύτητα, γεγονός που καθιστά τις σωματικές βλάβες του Αλέκου Δασκαλάκη απόλυτα ασύμβατες με ένα τυπικό τροχαίο.»

Ο Παναγιώτης Μαδιάς αφού μελέτησε το φωτογραφικό υλικό αποφάνθηκε πως η εικόνα παραπέμπει σε πτώση της μοτοσικλέτας  ενώ ήταν σε στάση και όχι εν κινήσει, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα γιατί η Αστυνομία καθυστερεί να πραγματοποιήσει επίσημη αυτοψία στον χώρο και να ορίσει πραγματογνώμονα, την ώρα που το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας είναι πλέον ορθάνοιχτο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος εξήγησε πως σε περίπτωση πτώσης από μηχανή θα έπρεπε να υπάρχουν χαρακτηριστικές εκδορές, θλαστικά τραύματα και άλλες συνοδές κακώσεις που δεν φαίνεται να καταγράφονται. « Είναι δεδομένο ότι ο άνθρωπος αυτός, εάν έπεφτε από μηχανή, θα παρασυρόταν, θα σερνόταν για να το πούμε απλά στο έδαφος. Θα έκανε όντως τριβές, χαρακτηριστικές εκδορές, περγαμηνοειδείς εκδορές, θα έκανε εκχυμώσεις, θα έκανε θλαστικά τραύματα. Δηλαδή συνοδές κακώσεις, που αν υπήρχαν  θα έπρεπε να καταγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση και δεν υπάρχουν  όπως μας διαβεβαίωσε  και ο γαμπρός του θύματος».

Οι ειδικοί εκτιμούν πως τα δεδομένα που έχουν έρθει στο φως συμβαδίζουν περισσότερο με το ενδεχόμενο μιας αιφνίδιας επίθεσης κατά την οποία ο δράστης οι δράστες κατάφεραν χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος.

Η έρευνα συνεχίζεται

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου εξετάζει πλέον μαρτυρίες, βιντεοληπτικό υλικό και τεχνικά δεδομένα, επιχειρώντας να ανασυνθέσει λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες κινήσεις του προέδρου.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Τι ακριβώς συνέβη στα «τυφλά» λεπτά της διαδρομής του Αλέξανδρου Δασκαλάκη;

Για την οικογένειά του, αλλά και για ολόκληρο το Απεσωκάρι, η αναζήτηση της αλήθειας μόλις ξεκίνησε.

πηγη  https://anikolouli.gr/

Προηγούμενο Άρθρο

Νοέμβριο του 2028 έτοιμο το αεροδρόμιο στο Καστέλλι – Επέκταση του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία

Επόμενο Άρθρο

Ιστορικό Repeat στο Champions League! Η Παρί Σεν Ζερμέν σήκωσε ξανά την κούπα

Σχετικά Άρθρα

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Στους 43 βαθμοούς η θερμοκρασία σήμερα – Τι ισχύει για την Κρήτη
ΚΡΗΤΗ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Στους 43 βαθμοούς η θερμοκρασία σήμερα – Τι ισχύει για την Κρήτη

22 Ιουλίου 2026
ΚΡΗΤΗ

Αυτοκίνητο τουρίστα προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. και ανατράπηκε!

22 Ιουλίου 2026
Το επιβατικό Έλυρος συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας
ΚΡΗΤΗ

Το επιβατικό Έλυρος συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας

21 Ιουλίου 2026
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πρόγνωση καιρού 4 ημερών
ΚΡΗΤΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πρόγνωση καιρού 4 ημερών

21 Ιουλίου 2026
ΚΡΗΤΗ

Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης στο Ηράκλειο: Της έστησαν καρτέρι, τη χτυπούσαν στο κεφάλι και τραβούσαν βίντεο με κινητό!

20 Ιουλίου 2026 - Updated On 21 Ιουλίου 2026
ΚΡΗΤΗ

Σοβαρό τροχαίο τη νύχτα: Σύγκρουση οχημάτων με 8 τραυματίες

20 Ιουλίου 2026 - Updated On 21 Ιουλίου 2026
Επόμενο Άρθρο
Ιστορικό Repeat στο Champions League! Η Παρί Σεν Ζερμέν σήκωσε ξανά την κούπα

Ιστορικό Repeat στο Champions League! Η Παρί Σεν Ζερμέν σήκωσε ξανά την κούπα

Τροχαίο με δύο τραυματίες – Άμεση κινητοποίηση ΕΚΑΒ

Ηράκλειο: Δύο πρόστιμα 3.870€ από τη Διεύθυνση Πυροπροστασίας για καύση απορριμμάτων και χρήση ψησταριάς

Ηράκλειο: Φωτιά σε επιχείρηση στο Ξεροπόταμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τέλος στα αποκαλυπτικά πλάνα αθλητριών

Τέλος στα αποκαλυπτικά πλάνα αθλητριών

16 Ιουλίου 2026

Πενθήμερος καύσωνας: Πότε «κορυφώνεται» η ζέστη – Τι ισχύει για την Κρήτη

Πενθήμερος καύσωνας: Πότε «κορυφώνεται» η ζέστη – Τι ισχύει για την Κρήτη

20 Ιουλίου 2026 - Updated On 21 Ιουλίου 2026

Όσκαρ 2026: Οι πρωτιές και οι νικητές – Όλα όσα έγιναν στην 98η Απονομή

Σοβαρό τροχαίο κοντά στο ΙΤΕ: Αυτοκίνητο «τούμπαρε» και παρέσυρε πεζή – Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση νεαρή κοπέλα

16 Ιουλίου 2026 - Updated On 18 Ιουλίου 2026

Σοκαριστικό τροχαίο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τούμπαρε – Νεκρός ένας άνδρας – Τραυματίστηκαν οι διασώστες | Video+Photos

Σοκαριστικό τροχαίο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τούμπαρε – Νεκρός ένας άνδρας – Τραυματίστηκαν οι διασώστες | Video+Photos

19 Ιουλίου 2026

Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα έδειξε η νεκροψία για τους δύο νέους δικηγόρους

Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα έδειξε η νεκροψία για τους δύο νέους δικηγόρους

16 Ιουλίου 2026

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ιερέας και πρόεδρος χωριού «πιάστηκαν στα χέρια» έξω από την εκκλησία!

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ιερέας και πρόεδρος χωριού «πιάστηκαν στα χέρια» έξω από την εκκλησία!

20 Ιουλίου 2026 - Updated On 21 Ιουλίου 2026

«Ένα ποτήρι ουίσκι κι ένα τσιγάρο…»: Ο Νικήτας Κακλαμάνης εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού

«Ένα ποτήρι ουίσκι κι ένα τσιγάρο…»: Ο Νικήτας Κακλαμάνης εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού

16 Ιουλίου 2026

Φόρτωσε περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Στους 43 βαθμοούς η θερμοκρασία σήμερα – Τι ισχύει για την Κρήτη

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Στους 43 βαθμοούς η θερμοκρασία σήμερα – Τι ισχύει για την Κρήτη

22 Ιουλίου 2026
Μυστήριο γύρω από τον θάνατο του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου – Τα αναπάντητα ερωτήματα που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου – Τα αναπάντητα ερωτήματα που εξετάζει η ΕΛΑΣ

22 Ιουλίου 2026

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του γιατρού για την προληπτική μαστεκτομή χωρίς γονιδιακή ένδειξη

22 Ιουλίου 2026
Το κουμπί που πρέπει να πατάς στο κλιματιστικό για να αποφύγεις μούχλα και οσμές

Το κουμπί που πρέπει να πατάς στο κλιματιστικό για να αποφύγεις μούχλα και οσμές

22 Ιουλίου 2026

Αυτοκίνητο τουρίστα προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. και ανατράπηκε!

22 Ιουλίου 2026
  • Επικοινωνήστε με το 2810group
  • Διαφημιστείτε στο 2810.gr

– ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
  • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
  • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
  • Σινεμά
  • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
  • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
  • Αθλητικές Μεταδόσεις
  • Οι τιμές των καυσίμων on-line

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Home
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
    • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
    • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
    • Σινεμά
    • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
    • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
    • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
    • Αθλητικές Μεταδόσεις
    • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
    • Οι τιμές των καυσίμων on-line

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση cookies. Επισκεφθείτε μας Privacy and Cookie Policy.