Τέλος στη δράση μιας καλοστημένης εγκληματικής οργάνωσης που είχε ρημάξει ηλικιωμένους και ανυποψίαστους πολίτες στην Κρήτη έβαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν 16 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, προχωρώντας στη σύλληψη ενός νεαρού, ενώ ταυτοποίησαν ακόμη τέσσερα άτομα.
Η «Μέθοδος» του Λογιστή και της ΔΕΗ
Η σπείρα δρούσε μεθοδικά το χρονικό διάστημα από τις 23 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου, βάζοντας στο στόχαστρο κατοίκους κυρίως στους Δήμους Χερσονήσου (Ηράκλειο) και Μυλοποτάμου (Ρέθυμνο). Οι δράστες πραγματοποιούσαν τυχαίες τηλεφωνικές κλήσεις σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, προσποιούμενοι πως είναι λογιστές των θυμάτων ή υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Με μεγάλη πειθώ και παρουσιάζοντας διάφορα ψευδή στοιχεία (συνήθως για δήθεν επιστροφές χρημάτων ή έκτακτα επιδόματα), κατάφεραν σε επτά περιπτώσεις να πείσουν τους πολίτες να συνεργαστούν. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, αντί για τραπεζικές καταθέσεις, οι απατεώνες ζητούσαν από τα θύματά τους να τοποθετήσουν χρήματα και πολύτιμα κοσμήματα σε συγκεκριμένα, απόμερα και ανεπιτήρητα σημεία που τους υπέδειξαν! Στη συνέχεια, ο «εισπράκτορας» της οργάνωσης περνούσε ανενόχλητος και τα μάζευε.
Λεία που Ξεπερνά τα 14.000 Ευρώ
Συνολικά, εκτός από τις επτά τετελεσμένες απάτες, η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε και εννέα απόπειρες. Στις περιπτώσεις που το κύκλωμα πέτυχε τον σκοπό του, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.170 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα η αξία των οποίων εκτιμάται στα 12.000 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική λεία στα 14.170 ευρώ.
Σύλληψη στο Λιμάνι Ηρακλείου
Η αξιοποίηση των στοιχείων οδήγησε τους αστυνομικούς στην ταυτοποίηση πέντε συνολικά Ελλήνων – ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ένας ανήλικος. Το βράδυ της Κυριακής (15/3) στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, με την Αστυνομία να εντοπίζει στο λιμάνι του Ηρακλείου έναν 23χρονο.
Ο νεαρός ακινητοποιήθηκε και κατά τον σωματικό έλεγχο βρέθηκαν πάνω του το ποσό των 350 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά και κοσμήματα τα οποία αποδόθηκαν άμεσα στη νόμιμη κάτοχό τους. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια Ανακριτική Αρχή, ενώ η έρευνα για την πλήρη δράση του κυκλώματος συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης.










![Φούσκωμα: Πως το αντιμετωπίζεις με Διατροφή; [Πλήρης Οδηγός]](https://2810.gr/wp-content/uploads/2026/04/vouli-politiki-3-1-360x180.webp)
















