Μία θετική εξέλιξη καταγράφηκε την Πρωτομαγιά του 2026 από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σκορπίζοντας χαμόγελα σε δύο οικογένειες.
Δύο μικρά παιδιά που βρίσκονταν διασωληνωμένα έπειτα από σοβαρά ατυχήματα στην Κρήτη, παρουσίασαν σαφή βελτίωση και έλαβαν εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του νοσοκομείου. Πλέον έχουν μεταφερθεί στην Παιδοχειρουργική Κλινική, όπου και συνεχίζεται η νοσηλεία τους σε απλή κλίνη.
Η επίθεση σκύλου στα Χανιά
Το ένα περιστατικό αφορά ένα 4χρονο αγοράκι που διακομίστηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Απριλίου σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από μεγαλόσωμο οικόσιτο σκύλο. Το ατύχημα συνέβη στην αυλή της οικογενειακής κατοικίας στον Βατόλακκο του Δήμου Πλατανιά Χανίων, με αποτέλεσμα το νήπιο να υποστεί βαριά τραύματα κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού και του προσώπου.
Το ατύχημα στην πισίνα
Το δεύτερο περιστατικό αφορά ένα 5χρονο αγόρι ολλανδικής καταγωγής, το οποίο απολάμβανε τις διακοπές με την οικογένειά του στη Χερσόνησο. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (28 Απριλίου), το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την πισίνα του ξενοδοχείου, φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Χάρη στην άμεση παρέμβαση του ναυαγοσώστη και του προσωπικού, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης προτού μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.
Και για τα δύο περιστατικά οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνες. Για το ατύχημα στη Χερσόνησο, μάλιστα, η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων (του πατέρα, του υπεύθυνου του ξενοδοχείου και του ναυαγοσώστη) για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε το 5χρονο αγόρι.


























