Στο real estate προκαλεί αίσθηση η φημολογούμενη, τόσο στους μεσιτικούς όσο και στους κοσμικούς κύκλους, πώληση της εμβληματικής βίλας του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Αγοραστής φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, ο οποίος επενδύει δυναμικά και στην αγορά ακινήτων, έχοντας, μεταξύ άλλων, έξι βίλες στον πρώην «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.
Η αξία της συμφωνίας φτάνει τα 170.000.000 ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις μεγαλύτερες αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα. Το εντυπωσιακό κτήμα βρίσκεται στο Καβούρι, δίπλα στη θάλασσα και με δικό του κόλπο: περιλαμβάνει δύο κατοικίες συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ., σε έκταση πέντε στρεμμάτων, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μια εικόνα της βίλας
Για περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, το ακίνητο βρισκόταν στις λίστες γνωστού κτηματομεσιτικού γραφείου, προτού προχωρήσει η μεγάλη συμφωνία. Η βίλα-φρούριο, προστατευμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα, συγκαταλεγόταν στα πιο προνομιούχα σπίτια της χώρας, χάρη στην καθηλωτική θέα, την ιδιωτική ακτή και τις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.
Ο αείμνηστος εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος δημιούργησε τη βίλα για τη γυναίκα της ζωής του. Έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου 2019, έχοντας την στην αγκαλιά του.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου δίπλα στον αείμνηστο Περικλή Παναγόπουλο
Όταν πέθανε ο ευγενής «πατριάρχης της ναυτιλίας», το μεγάλο σπίτι, γεμάτο κοινές αναμνήσεις, περιήλθε στη σύζυγό του, Κατερίνα Παναγοπούλου. Εκείνη είχε μείνει «βράχος» στο πλευρό του μέχρι την τελευταία του στιγμή.
Μια ακόμη σημαντική αλλαγή ήρθε στη ζωή της Κατερίνας Παναγοπούλου αρκετά χρόνια μετά την απώλεια του συζύγου της. Πρόκειται για τη σχέση της με τον διακριτικό χειρουργό και καθηγητή Οφθαλμολογίας Σπύρο Γεωργαρά.
Η μακρόχρονη φιλία τους έγινε μια αληθινή, ανιδιοτελής αγάπη, όπως αποκάλυψε με αποκλειστικό ρεπορτάζ η «Espresso». Η σχέση αυτή έχει πλέον αποκτήσει νέες βάσεις, καθώς το ζευγάρι επιλέγει να ζει μακριά από τη δημοσιότητα.

Ο Διαμαντής Διαμαντίδης, νέος ιδιοκτήτης
Εδώ και χρόνια, η Κατερίνα Παναγοπούλου προσφέρει εθελοντικά κοινωνικό έργο μέσα από θέσεις ευθύνης. Είναι εθνική πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», ενώ προεδρεύει στο Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Παράλληλα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μεταφέροντας τις αξίες του ολυμπισμού.
Ο καθηγητής Σπύρος Γεωργαράς, από την πλευρά του, προσφέρει ξανά την όραση σε χιλιάδες ασθενείς ανά τον κόσμο και έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις. Υπήρξε ο πρώτος χειρουργός στην Ευρώπη που εφάρμοσε επεμβάσεις διόρθωσης της μυωπίας, ενώ συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους πρωτοπόρους στις επεμβάσεις καταρράκτη με φακοθρυψία και εμφύτευση ενδοφθάλμιων φακών.



























