Αμείωτη συνεχίζεται η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπου το τελευταίο 24ωρο στήθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο στοχευμένων δράσεων.
Ο Απολογισμός των Ελέγχων
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, την Παρασκευή (13/3) κλιμάκια του Τμήματος και των Σταθμών Τροχαίας ΒΟΑΚ πραγματοποίησαν σαρωτικούς ελέγχους εκ περιτροπής σε κομβικά σημεία του αυτοκινητόδρομου. Μέσα σε λίγες ώρες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν και ήλεγξαν συνολικά 435 οχήματα.
Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της παρουσίας της Τροχαίας στον δρόμο, καθώς βεβαιώθηκαν 285 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πολλές εκ των οποίων αφορούσαν εξαιρετικά επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές.
Ο «Χάρτης» των Παραβάσεων
Μεταξύ των κλήσεων που κόπηκαν, την πρωτιά κατέχει η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και η μη χρήση της ζώνης, ενώ καταγράφηκαν μέχρι και περιπτώσεις οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα.
Δείτε αναλυτικά τι κατέγραψε το μπλοκάκι της Τροχαίας:
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζει ότι τα ολοκληρωμένα σχέδια τροχονομικής αστυνόμευσης θα συνεχιστούν με αυστηρότητα σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού. Η πρόληψη των ατυχημάτων και η διασφάλιση της ζωής των πολιτών αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, με τις Αρχές να στέλνουν το ηχηρό μήνυμα πως «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».









![Φούσκωμα: Πως το αντιμετωπίζεις με Διατροφή; [Πλήρης Οδηγός]](https://2810.gr/wp-content/uploads/2026/04/vouli-politiki-3-1-360x180.webp)
















