Η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με τον χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2025.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Eurostat για τον Σεπτέμβριο 2025, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα ήταν 1,4%, σημαντικά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ που ανέρχεται σε 3,5%.
Η χώρα διατήρησε χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους 13 από τους 16 τελευταίους μήνες και βρισκόταν στην 4η θέση με τον χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ για φέτος.
Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την τάση είναι μεταρρυθμίσεις, ενημέρωση των πολιτών, συστηματικοί έλεγχοι, πρόστιμα και συμφωνίες μείωσης τιμών στα βασικά αγαθά διαβίωσης.




























