Ενίσχυση της ακαδημαϊκής παρουσίας στην Κρήτη
Με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκου Παπαϊωάννου, ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), με έδρα το Ηράκλειο.
Ενίσχυση του ακαδημαϊκού ρόλου του ΕΛΜΕΠΑ
Η νέα Σχολή αναβαθμίζει την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Ιδρύματος, προσφέροντας υψηλού επιπέδου πολυτεχνικές σπουδές σε φοιτητές από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.
Τμήματα που εντάσσονται στη νέα Σχολή
Στην Πολυτεχνική Σχολή μεταφέρονται τα εξής Τμήματα της πρώην Σχολής Μηχανικών:
- Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ηράκλειο)
- Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Χανιά)
- Μηχανολόγων Μηχανικών (Ηράκλειο)
Με αυτή την απόφαση, η Σχολή Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ καταργείται και τα παραπάνω Τμήματα ενσωματώνονται στη νέα Πολυτεχνική Σχολή.
Ισοτιμία τίτλων σπουδών
Οι τίτλοι σπουδών που έχουν ήδη χορηγηθεί από τα εν λόγω Τμήματα, μετά την ολοκλήρωση προγράμματος σπουδών δέκα ακαδημαϊκών εξαμήνων, θεωρούνται ισότιμοι με τους νέους τίτλους που θα απονέμονται από την Πολυτεχνική Σχολή, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια και την αναγνώριση των σπουδών των αποφοίτων.
Ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκος Παπαϊωάννου, δήλωσε: «Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο ΕΛΜΕΠΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της αναδιάρθρωσης του σημαντικού αυτού Πανεπιστημίου της Κρήτης. Η νέα δομή θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη καινοτόμων ερευνητικών δραστηριοτήτων και στη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας.
Η ίδρυση της σχολής αυτής αποτελεί μια στρατηγική κίνηση, η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται διαρκώς για τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας και ιδιαίτερα των περιφερειακών Πανεπιστημίων»
























