Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κατάρρευση διώροφης πολυκατοικίας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (11 Απριλίου 2026) στη Γερμασόγεια της Λεμεσού, στην Κύπρο. Μετά από πολύωρες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, ένας άνθρωπος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από τα συντρίμμια.
Η Επιχείρηση Απεγκλωβισμού
Στο σημείο στήθηκε από την πρώτη στιγμή μια γιγαντιαία επιχείρηση με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας και ασθενοφόρων, ενώ επιστρατεύτηκαν εκσκαφείς, φορτηγά και γερανός για την υποστήριξη των ετοιμόρροπων τμημάτων του κτιρίου. Δυστυχώς, γύρω στις 17:30 το απόγευμα, οι διασώστες εντόπισαν τον άτυχο ένοικο, ο οποίος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Παράλληλα, τουλάχιστον τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν ζωντανά αλλά τραυματισμένα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Οι έρευνες των Αρχών στα χαλάσματα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς εκφράζονται φόβοι πως αγνοείται η τύχη τουλάχιστον ακόμη ενός ατόμου.
Μαρτυρίες και Ακαταλληλότητα Κτιρίου
Η διώροφη πολυκατοικία διέθετε συνολικά 10 διαμερίσματα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο καθένα από αυτά διέμεναν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο τη στιγμή που το κτίριο σωριάστηκε σαν χάρτινος πύργος. Το πιο εξοργιστικό και τραγικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των ενοίκων που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, το συγκεκριμένο κτίσμα είχε ήδη κριθεί ακατάλληλο για κατοίκηση.






















![Φούσκωμα: Πως το αντιμετωπίζεις με Διατροφή; [Πλήρης Οδηγός]](https://2810.gr/wp-content/uploads/2026/04/vouli-politiki-3-1-120x86.webp)



