Έντονες αντιδράσεις στο ακριτικό νησί – Η παρεμπόδιση του ασθενοφόρου, η μήνυση και οι δημόσιες καταγγελίες για τις συνθήκες στέγασης – Τι ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Σάββατο, 4 Ιουλίου 2026
Μεγάλη αναστάτωση και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης ενός αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του. Ο γιατρός οδηγήθηκε ενώπιον των αρχών και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο το παρασκήνιο της υπόθεσης παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.
Η τοπική κοινωνία του ακριτικού νησιού εμφανίζεται διχασμένη, καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός υπηρετεί στην περιοχή μόλις έναν μήνα και πρόσφατα είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με τις έντονες δημόσιες καταγγελίες του.
🛑 Ο καβγάς για το ασθενοφόρο και η μήνυση
Αρχικά, οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο νησί ανέφεραν ότι η μήνυση είχε κατατεθεί από τον Δήμαρχο Μεγίστης (Καστελόριζου) για συκοφαντική δυσφήμιση, λόγω των όσων είχε καταγγείλει ο γιατρός. Ωστόσο, τα δεδομένα ανατράπηκαν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα», το οποίο επικαλείται επίσημες αστυνομικές πηγές, η μήνυση υποβλήθηκε τελικά από καταστηματάρχη της περιοχής.
Το χρονικό του επεισοδίου: Όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε έντονος φραστικός διαπληκτισμός μεταξύ του γιατρού και του επιχειρηματία. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ένα ασθενοφόρο αδυνατούσε να διέλθει από κεντρικό δρόμο του νησιού, καθώς η πορεία του παρεμποδιζόταν από τραπεζοκαθίσματα που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο. Ο γιατρός αντέδρασε έντονα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και η κατάσταση κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα.
Το υπόβαθρο των καταγγελιών για τη διαβίωση
Η σύλληψη αυτή έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου ο γιατρός βρισκόταν ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων. Κατά τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του στο Καστελόριζο, είχε επιλέξει να μιλήσει ανοιχτά και δημόσια για τις κακές συνθήκες στέγασης και διαβίωσης που αντιμετώπιζε ως υγειονομικός στο νησί, στηλιτεύοντας την έλλειψη υποδομών και στήριξης προς τους νέους γιατρούς της επαρχίας.
Η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη
Λόγω των διαστάσεων που έλαβε το θέμα, θέση για το συμβάν πήρε και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Με επίσημη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός θέλησε να αποσυνδέσει το γεγονός από τη λειτουργία των δομών υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Το περιστατικό στο Καστελόριζο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ή με την ιδιότητα του γιατρού. Αφορά αποκλειστικά μια προσωπική ιδιωτική διαφορά και έναν καβγά του αγροτικού γιατρού με υπάλληλο του Δήμου και την Αστυνομία».
Η υπόθεση αναμένεται να πάρει την τακτική δικαστική οδό, ενώ οι κάτοικοι του νησιού ζητούν να πέσουν οι τόνοι προκειμένου να μην διαταραχθεί η ιατρική κάλυψη της περιοχής μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.



























