Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (22/2) σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης αθλητικών ειδών στα Σπάτα Αττικής, επί της Λεωφόρου Σπάτων (18ο χλμ.), προκαλώντας ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:30, ενώ η επιχείρηση δεν βρισκόταν σε λειτουργία εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα ή τραυματισμούς. Παρά ταύτα, οι φλόγες εξαπλώθηκαν ταχύτατα, καίγοντας ολοσχερώς το κτίριο — ρούχα, αθλητικά παπούτσια και λοιπό εμπόρευμα έγιναν στάχτη.
Αρχικά στο σημείο κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα, εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ, ενώ στη συνέχεια οι δυνάμεις ενισχύθηκαν φτάνοντας τους 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο, ωστόσο χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αντιμετωπίστηκε χωρίς να λάβει περαιτέρω διαστάσεις.
Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς άνθρωποι που σχετίζονται με την εταιρεία. Στη θέα της περιουσίας τους να καταστρέφεται ολοσχερώς, οι ιδιοκτήτες «λύγισαν». Για τη διερεύνηση των αιτίων, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στο σημείο, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο εμπρηστικής ενέργειας.


























