Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου η Κρήτη, με τους θυελλώδεις νοτιάδες και τις ισχυρές βροχοπτώσεις να δημιουργούν ήδη τα πρώτα προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες του νησιού.
Προβλήματα στις πτήσεις
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν τη λειτουργία του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα:
Ακύρωση από Ρόδο: Η πτήση της Aegean, που επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Ρόδο προς Ηράκλειο το πρωί, ακυρώθηκε.
Επιστροφή στην Αθήνα: Πτήση που είχε αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ηράκλειο δεν κατάφερε να προσγειωθεί λόγω χαμηλής ορατότητας και έντονης βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να κρίνει απαραίτητη την επιστροφή του αεροσκάφους στην Αθήνα.
Επιδείνωση του καιρού
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το νησί βρίσκεται σε «πορτοκαλί συναγερμό», με τους νοτιάδες να φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι, κυρίως στις νότιες και κεντρικές περιοχές, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η κακοκαιρία θα διατηρήσει τα έντονα χαρακτηριστικά της και αύριο, Τρίτη, με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή.


























