Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς άνδρες, υπηκόους Γεωργίας ηλικίας 26, 24 και 23 ετών, πέρασαν χθες (06.02.2026) στελέχη του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Λασιθίου, εξαρθρώνοντας άμεσα μια ομάδα που επιχείρησε να επιβάλει τον δικό της «νόμο» στην περιοχή του Δήμου Σητείας.
Το χρονικό της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν ο 47χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στις αρχές την επίθεση που δέχθηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι τρεις νεαροί δεν λειτουργούσαν αυτόβουλα, αλλά εκτελούσαν «εντολές» ομοεθνούς τους. Ο ηθικός αυτουργός φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα, καθώς οφείλει χρήματα στον 47χρονο. Λόγω αυτών των οφειλών, ο 47χρονος είχε προχωρήσει σε νόμιμη παρακράτηση/δέσμευση εμπορεύματος ιδιοκτησίας του οφειλέτη.
Προκειμένου να παρακάμψουν τη νόμιμη οδό και να ανακτήσουν το εμπόρευμα βίαια, οι τρεις δράστες προσέγγισαν το θύμα και του επιτέθηκαν από κοινού, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και εκβιάζοντάς τον να αποδεσμεύσει τα προϊόντα. Η αντίδραση του ΤΑΕ Λασιθίου ήταν ακαριαία, καθώς μετά την καταγγελία εντόπισαν τους δράστες και προχώρησαν στη σύλληψή τους, οδηγώντας τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Την προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Λασιθίου.


























