Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 63χρονου εκπαιδευτικού στο Ηράκλειο – Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκου
Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος διετέλεσε εκπαιδευτικός στο Ηράκλειο, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου με χρήση σωματικής βίας, κατάχρηση ανηλίκου με γενετήσιες πράξεις και επανειλημμένες χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα. Οι πράξεις φέρεται να τελέστηκαν ενώ ο κατηγορούμενος είχε την ευθύνη επίβλεψης της ανήλικης, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως εκπαιδευτικός.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων και του κοινωνικού συνόλου, ενώ οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, διασφαλίζοντας πλήρως την ανωνυμία τους.
Η δημοσιοποίηση θα διαρκέσει για δύο μήνες, όπως ορίζει η σχετική εισαγγελική διάταξη, ενώ μετά το πέρας αυτού του διαστήματος απαγορεύεται οποιαδήποτε περαιτέρω αναπαραγωγή των στοιχείων.
Ο 63χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.
























