Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα (20/04) στο λιμάνι του Πόρου, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο επιβατηγό πλοίο «Flying Cat 3», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σπέτσες – Ύδρα – Πόρος – Πειραιάς.
Άμεση κινητοποίηση – Αποβίβαση επιβατών και έλεγχος του πλοίου
Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 287 επιβάτες, προσέγγισε άμεσα το λιμάνι του Πόρου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι με ασφάλεια, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών.
Λιμενικοί και ειδικές δυνάμεις της ΚΕΑ του Λιμενικού Σώματος, μαζί με σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών, έσπευσαν στο σημείο για να ελέγξουν εξονυχιστικά το σκάφος.
Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό Σώμα αναφέρει:
«Καθυστέρηση απόπλου του Ε/Γ-KAT FLYING CAT III Ν.Π.10652 και αποβίβαση των 287 επιβατών του στο λιμάνι του Πόρου λόγω διερεύνησης καταγγελίας για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Στο λιμάνι του Πόρου μεταβαίνουν με ΠΛΣ στελέχη ΚΕΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σκύλο ανίχνευσης. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Σπέτσες – Ύδρα – Πόρος – Πειραιάς.»
Σε εξέλιξη η έρευνα – Το ενδεχόμενο φάρσας δεν αποκλείεται
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί ύποπτα αντικείμενα, ενώ οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό με αυξημένη σοβαρότητα. Εξετάζεται αν πρόκειται για κακόγουστη φάρσα ή καταγγελία με σκοπιμότητα πρόκλησης πανικού.
Η έρευνα των λιμενικών και των πυροτεχνουργών συνεχίζεται, ενώ η Ασφάλεια διερευνά την ταυτότητα του ατόμου που έκανε το τηλεφώνημα.