– Άμεση απόλυση της συνοδού από το ΚΤΕΛ
Σάλος και έντονη οργή έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία των Χανίων έπειτα από ένα πρωτοφανές περιστατικό αμέλειας, κατά το οποίο δύο παιδιά ηλικίας 4-5 ετών ξεχάστηκαν κλειδωμένα για σχεδόν πέντε ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο σε χωριό του νομού.
Το συμβάν σημειώθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ξεκίνησε στις 07:45 το πρωί για να μεταφέρει μαθητές σε σχολικές μονάδες της ενδοχώρας, με οδηγό και συνοδό που εκτελούσαν για πρώτη φορά το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Όταν το όχημα έφτασε στο νηπιαγωγείο, τα υπόλοιπα παιδιά αποβιβάστηκαν, ωστόσο τα δύο προνήπια που κάθονταν στις πίσω θέσεις παρέμειναν μέσα, χωρίς κανείς να ελέγξει τον χώρο προτού το λεωφορείο κλειδωθεί και σταθμεύσει εν αναμονή του μεσημεριανού δρομολογίου.
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση
Η απουσία των δύο παιδιών έγινε αντιληπτή λίγο πριν από τη 13:00 το μεσημέρι, όταν η μητέρα του ενός παιδιού πήγε στο σχολείο για να παραδώσει το μεσημεριανό γεύμα, καθώς ήταν η πρώτη ημέρα παραμονής του στο ολοήμερο τμήμα. Εκεί οι υπεύθυνοι την ενημέρωσαν εμβρόντητοι ότι το παιδί δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στην τάξη.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο οδηγός έσπευσε στο σημείο όπου είχε παρκάρει το λεωφορείο. Ανοίγοντας τις πόρτες, αντίκρισε τα δύο παιδιά σε κατάσταση σοκ. Όπως καταγγέλλουν γονείς, τα μικρά ήταν τρομοκρατημένα, εξαντλημένα και κλαμένα επί ώρες, ενώ σωτήριο στάθηκε το γεγονός ότι επικρατούσε συννεφιά και δροσιά λόγω βροχόπτωσης, αποτρέποντας την επικίνδυνη άνοδο της θερμοκρασίας στην καμπίνα.
Άμεση απόλυση από το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου
Η αντίδραση της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ υπήρξε άμεση. Με απόφαση του προέδρου της εταιρείας, Γιάννη Καψανάκη, η σχολική συνοδός απολύθηκε οριστικά, καθώς οι εξηγήσεις που παρείχε κρίθηκαν ανεπαρκείς και αδικαιολόγητες.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η «ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε.» ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο παιδιών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτο γεγονός που παραβίασε κατάφωρα τις ρητές εντολές και τα πρωτόκολλα ασφαλούς διαχείρισης των μαθητών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.



























