Φορτηγό πλοίο συγκρούεται με κινεζικό αλιευτικό σκάφος
🚢 Cargo ship collides with Chinese fishing vessel
On September 20, the Panama-flagged cargo ship First Margaux collided with the Chinese fishing vessel Luqing Yuanyu 108.
Maritime authorities are investigating the cause of the incident. pic.twitter.com/tkHjVn9iyh
— NEXTA (@nexta_tv) September 20, 2026
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης ενός τεράστιου φορτηγού πλοίου με κινεζικό αλιευτικό σκάφος, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του πλανήτη, στα Στενά της Σιγκαπούρης.
Στο περιστατικό εμπλέκονται το μήκους 229 μέτρων φορτηγό πλοίο «First Margaux», υπό σημαία Παναμά, και το περίπου 49 μέτρων κινεζικό αλιευτικό «Luqing Yuanyu 108».
Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές και δημοσίευμα του The Maritime Executive, τα δύο σκάφη είχαν αποπλεύσει σχεδόν ταυτόχρονα από αγκυροβόλια στην ευρύτερη περιοχή της Σιγκαπούρης. Βάσει των δεδομένων τηλεμετρίας AIS της εταιρείας ναυτιλιακής ασφάλειας Pole Star Global, αμφότερα τα πλοία είχαν εισέλθει στο Σύστημα Διαχωρισμού Κυκλοφορίας (TSS) — τον ειδικά οριοθετημένο θαλάσσιο δίαυλο που ρυθμίζει την ασφαλή διέλευση του αυξημένου όγκου πλοίων από το στενό πέρασμα.
Οι εικόνες που καταγράφηκαν σε βίντεο αποτυπώνουν το τεράστιο φορτηγό πλοίο να κινείται ευθεία προς το σαφώς μικρότερο σκάφος και να το εμβολίζει με τη γιγάντια πλώρη του, προκαλώντας τρόμο για την τύχη του πληρώματος και αναδεικνύοντας τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η συμφόρηση στο κομβικό αυτό ναυτιλιακό πέρασμα.


























