Βαρύ πένθος στη Βέροια, καθώς δεν τα κατάφερε τελικά το 7χρονο αγοράκι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι στις 20 Μαρτίου, την ώρα που έπαιζε κρυφτό με τον αδελφό και τους φίλους του σε τοπικό πάρκο. Μετά από 12 ημέρες νοσηλείας στην Εντατική, το άτυχο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/4).
Το χρονικό του δυστυχήματος
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περίπου στις 8:30 το βράδυ της Παρασκευής (20/3), στον προαύλιο χώρο πάρκου δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τη συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα του, τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό μέσα στο σκοτάδι.
«Εκείνη την ώρα ήταν μόνος του, πήγε να τους ψάξει. Βράδυ ήταν, σκοτάδι είχε… σκόνταψε σε ένα ξύλο, ένα κλαδί, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο τσιμέντο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πατέρας.
Το παιδάκι εντοπίστηκε λίγο αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του, σε ένα πρανές ανάμεσα στην εκκλησία (όπου βρισκόταν η μητέρα του) και το πάρκο, από έναν διερχόμενο πολίτη ο οποίος κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.
Έδωσε μάχη επί 12 ημέρες
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του και των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του από το νοσοκομείο της Βέροιας στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο», όπου διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η κατάστασή του παρέμεινε μη αναστρέψιμη, με συνέπεια ο μικρός Αχιλλέας να καταλήξει, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.


























