Ένα εξαιρετικά σπάνιο ιατρικό περιστατικό καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή έναν 22χρονο ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μετά από κατανάλωση σούσι.
Ο νεαρός εισήχθη με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, με την κλινική εικόνα να είναι τόσο ανησυχητική που οι γιατροί αρχικά υποψιάστηκαν την ύπαρξη κακοήθειας.
Η ανατροπή στο χειρουργείο
Ο ασθενής οδηγήθηκε στο χειρουργείο με την υποψία νεοπλασίας, ωστόσο κατά την επέμβαση οι χειρουργοί βρέθηκαν μπροστά σε μια αναπάντεχη ανακάλυψη. Δεν επρόκειτο για όγκο, αλλά για μια φλεγμονώδη μάζα που είχε δημιουργηθεί από το παράσιτο «ανισάκις» (Anisakis), το οποίο είχε εισχωρήσει στον οργανισμό του από την κατανάλωση ωμού ψαριού.
Πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα «ανισακίασης» στην Ελλάδα. Ο 22χρονος, αφού του αφαιρέθηκε το τμήμα του στομάχου που είχε προσβληθεί (σφηνοειδής εκτομή), έλαβε φαρμακευτική αγωγή και πλέον η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.


























