Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» – Στη σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, ο Δήμαρχος Ηρακλείου
– Η έμφαση του Αλέξη Καλοκαιρινού στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η πρόταση για διεύρυνση της περιοχής παρέμβασης
Στη σύσκεψη με θέμα τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και την αξιοποίηση της έκτασης μετά την παύση της λειτουργίας του, που συγκάλεσε στο αεροδρόμιο ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετείχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.
Αναφορικά με τα ζητήματα ομαλής λειτουργίας του αερολιμένα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την βούληση του Δήμου να συνεχίσει να υποστηρίζει την λειτουργία του σύμφωνα και με τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά την παύση αυτής της λειτουργίας και την αξιοποίηση της έκτασης που σήμερα καταλαμβάνει, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή – απάντηση του Δήμου Ηρακλείου προς το ΤΑΙΠΕΔ, όπου γινόταν και η ιστορική αναφορά από την οριστική διανομή των κλήρων Αγροκτήματος Νέας Αλικαρνασσού το 1932, μέχρι και την ολοκλήρωση της μακράς δικαστικής αντιδικίας του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού με το Ελληνικό Δημόσιο, από την οποία και ήρθη από τον Άρειο Πάγο (1988) και το Ειδικό Δικαστήριο (1990) κάθε αμφισβήτηση ως προς την κυριότητα των κληροτεμαχίων: Κρίθηκε ότι ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού και νυν Δήμος Ηρακλείου, ήταν πάντοτε κύριος του κλήρου του. Παράλληλα, επανέλαβε ότι σύμφωνα με την έρευνα που έχει γίνει για τα 1736,8 στρέμματα που είναι η έκταση του αεροδρομίου, ο Δήμος Ηρακλείου είναι ιδιοκτήτης κατά 100% σε 199,7 στρέμματα και κατά 11/30 σε 979,8 στρέμματα. Δηλαδή ιδιοκτήτης του 32,8% της συνολικής έκτασης.
Στα σχόλια οι σύνδεσμοι για να διαβάσετε περισσότερα και να παρακολουθήσετε σχετικό video.

























