Αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου συνέλαβαν έναν 37χρονο και μια 39χρονη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής στην περιοχή. Ο έλεγχος ξεκίνησε σε όχημα στον Δήμο Νεάπολης και ακολούθησε έρευνα στην κοινή οικία τους στον Δήμο Ιεράπετρας, όπου εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα οπλισμού και συναφών αντικειμένων.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
2 πιστόλια
4 γεμιστήρες
989 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
Βαλιτσάκι μεταφοράς όπλου
Οπτικό βοήθημα σκόπευσης με ενσωματωμένο φακό (laser pointer)
Ξύλινη ράβδος
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες αρχές, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης για τη διερεύνηση της προέλευσης του οπλισμού, τυχόν αδειών κατοχής και πιθανών διασυνδέσεων με άλλες υποθέσεις. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακό έλεγχο και βαλλιστική εξέταση όπου απαιτείται.
Η υπόθεση εντάσσεται στη διαρκή στοχευμένη δράση της τοπικής αστυνομίας για τον περιορισμό της παράνομης οπλοκατοχής και την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών, με ελέγχους σε οχήματα και κατοικίες βάσει ενδείξεων και επιχειρησιακού σχεδιασμού.




























