Στη σύλληψη ενός 61χρονου ημεδαπού προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (20/03/2025) αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας. Ο συλληφθείς κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση – Τι κατασχέθηκε
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες σε οικίες που κατέχει και χρησιμοποιεί ο 61χρονος, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:
🔹 1 υποπολυβόλο με γεμιστήρα
🔹 1 πιστόλι τύπου στυλό με δύο κάννες
🔹 1 περίστροφο
🔹 2 κυνηγετικά όπλα
🔹 1.532 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
🔹 12 γεμιστήρες (πιστολιού και πολεμικού τυφεκίου)
🔹 13 μαχαίρια
🔹 Διάφορα εξαρτήματα όπλων, όπως κάννη, λαβές, κοντάκι και υποφυλακτήρες
🔹 2 δερμάτινες θήκες πιστολιού
🔹 1 κιτ καθαρισμού πιστολιού
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν την προέλευση και τη χρήση του οπλισμού.