Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, καθώς και με τις τοπικές αρχές για την εκτίμηση της κατάστασης.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι απέκλεισαν την πρόσβαση στον χώρο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαστικούς.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται σε επιφυλακή, εξετάζοντας την κατάσταση του υπόλοιπου κτιρίου, αλλά και γειτονικών δομών, για τυχόν κινδύνους κατάρρευσης.
Επίσης, γίνονται έλεγχοι στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου τα οποία εφόσον δεν έχουν εμφανίσει ζημιές, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο το περιστατικό επαναφέρει το ζήτημα της επικινδυνότητας παλαιών κτιρίων στο κέντρο της πόλης.
























