Ως εργατικό δυστύχημα χαρακτηρίζουν τα εργατικά σωματεία τον τραγικό θάνατο του 51χρονου ηχολήπτη των συναυλιών του Κωνσταντίνου Αργυρού. Ο άτυχος τεχνικός έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς προγραμματισμένη συναυλία μεταφέροντας επαγγελματικό ηχητικό εξοπλισμό για τη συναυλιακή περιοδεία του γνωστού τραγουδιστή.
Τα εργατικά σωματεία αντέδρασαν με ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον χώρο των καλλιτεχνικών παραγωγών, ιδίως κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων μετακινήσεων για συναυλίες και φεστιβάλ. Θέτουν θέμα ασφάλειας και προστασίας όσων εργάζονται σε τεχνικά πόστα υπό μεγάλη πίεση χρόνου και κόπωσης, τονίζοντας πως τέτοια τραγικά περιστατικά φέρνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της τέχνης και του θεάματος.
«Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν εργατικά σωματεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο ηχολήπτης των συναυλιών του Κωνσταντίνου Αργυρού. Ο 51χρονος βρισκόταν εντεταλμένος για τις καλοκαιρινές συναυλίες και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του καθήκοντος».
Η είδηση του θανάτου του ηχολήπτη βύθισε στο πένθος και τους συντελεστές της περιοδείας. Η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού που ήταν προγραμματισμένη για εκείνο το βράδυ αναβλήθηκε, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να εκφράζει δημόσια τη θλίψη του και να ζητά κατανόηση από το κοινό, ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της μουσικής και του θεάματος εκφράζουν την απαίτησή τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλειά τους.
Το περιστατικό εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανησυχίας των σωματείων σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στους κλάδους με εντατική και ευμετάβλητη εργασία, αναδεικνύοντας τη διαρκή ανάγκη για προστασία και έλεγχο στις μετακινήσεις και τις συνθήκες εργασίας των τεχνικών συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.




















