Εντοπίστηκε φυτεία 180 δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη περιοχή φαραγγιού στην Κρήτη και συνελήφθησαν δύο άτομα, 41 και 28 ετών, για καλλιέργεια κάνναβης και –κατά περίπτωση– παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αρχών με διακριτική επιτήρηση του χώρου και έφοδο την Τετάρτη 27 Αυγούστου.
Τι βρέθηκε και κατασχέθηκε
180 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μ. σε δύο συνεχόμενους χώρους (κοίτη και πρανές φαραγγιού), σε στάδια από καρποφορία έως συγκομιδή.
Ποτιστικό λάστιχο παράνομα συνδεδεμένο σε κοντινό δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, 438 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καλλιεργητικός εξοπλισμός, είδη διαβίωσης (σκηνή/κλινοστρωμνή), και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στην κατοχή/χώρους που συνδέονται με τον 41χρονο εντοπίστηκαν 8 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, 9 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και 4 κινητά τηλέφωνα.
Η συγκομιδή εκτιμάται ότι θα απέφερε περίπου 90 κιλά κάνναβης, με προσδοκώμενο παράνομο όφελος 180.000–270.000 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομική εκτίμηση.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ελήφθησαν δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις, σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.



































