Πού βρέθηκαν και τι γνωρίζουμε
Η Άνδρες της Πυροσβεστικής που συμμετείχαν στις έρευνες στα Βαρδούσια Όρη, στην ορεινή Φωκίδα, εντόπισαν τέσσερα άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους σε απόκρημνη και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, καλυμμένη από πυκνό χιόνι.
Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ αναφέρεται ότι βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από τη χιονοστιβάδα.
Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού
Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, με 30 πυροσβέστες και ορειβατικές ομάδες της ΕΜΑΚ, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα drone, καθώς και ελικόπτερο.
Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης οδηγοί βουνού, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, όμως οι ακραίες καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν σημαντικά το έργο των διασωστών.
Πώς χάθηκαν τα ίχνη τους
Η τετράδα είχε ξεκινήσει από την περιοχή του χωριού Αθανάσιος Διάκος και, σύμφωνα με τις αναφορές, φέρεται να βρέθηκε αντιμέτωπη με χιονοθύελλα, ενώ στη συνέχεια χάθηκε και το σήμα των κινητών τους τηλεφώνων.
Ο συναγερμός σήμανε όταν συγγενείς και φίλοι δεν καταφέρνουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, οδηγώντας σε οργανωμένη επιχείρηση αναζήτησης.



























