Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
2810.gr
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
    • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
    • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
    • Σινεμά
    • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
    • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
    • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
    • Αθλητικές Μεταδόσεις
    • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
    • Οι τιμές των καυσίμων on-line
No Result
View All Result
2810.gr
Αρχή ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 9 Απριλίου: «Παραλύει» η χώρα – Ποιοι συμμετέχουν

9 Απριλίου 2025 - Updated On 10 Απριλίου 2025
στην ΕΛΛΑΔΑ, -
Reading Time: 9 mins read
A A

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου, στην οποία συμμετέχουν Ομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης.

Απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία, η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει το κεντρικό της συλλαλητήριο το πρωί της Τετάρτης, 9 Απριλίου, στις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 10:30 π.μ. και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στα Προπύλαια, στις 10:30 και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο ‘Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ, παράλληλα, καλεί σε συμμετοχή και στις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους της χώρας, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου, αλλά και στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Συνομοσπονδία διεκδικεί τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού όχι με κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επίσης, απαιτεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενεργειακές πολιτικές για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης.

Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι να ληφθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, να γίνουν άμεσα πραγματικές αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και η κυβέρνηση να νομοθετήσει την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε, οι βασικές διεκδικήσεις είναι οι εξής:

«- Κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

– Αυτόματη επέκταση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε να καλύπτουν καθολικά τους εργαζόμενους στον κλάδο.

– Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και της μετενέργειας στην προ μνημονίων ρύθμιση.

– Προσιτή στέγη για όλες και όλους και μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

– Μέτρα υγείας και ασφάλειας, καθώς και καταγραφή και δημοσιοποίηση των στοιχείων εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

– Μέτρα αντιμετώπισης της σεξουαλικής ηθικής παρενόχλησης και βίας στην εργασία.

– Δίκαιο φορολογικό σύστημα και ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων»

Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί

Τα εκπαιδευτικά σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ που ανακοίνωσε 24ωρη απεργία διεκδικώντας αναπροσαρμογές του μισθολογίου τους.

Δεδομένη θα είναι η συμμετοχή της ΟΛΜΕ με τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων να διεκδικούν μισθολογική αναπροσαρμογή.

Στον χορό των κινητοποιήσεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Σε κλίμα κοινωνικής οργής και εντεινόμενης πολιτικής πίεσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025, καλώντας τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ολόκληρη την κοινωνία να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική που, όπως αναφέρει, απαξιώνει τη Δικαιοσύνη, ενισχύει την αισχροκέρδεια και συντηρεί την κοινωνική ανισότητα, ενώ αφήνει άλυτα κρίσιμα ζητήματα όπως η στεγαστική κρίση, οι μισθοί πείνας και η ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών.

 

Αναφερόμενη στο «Έγκλημα των Τεμπών» και στην πρωτοφανή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για μια κοινωνία «έτοιμη να εκραγεί» και καλεί τους πολίτες να στείλουν ξανά ηχηρό μήνυμα για Δικαιοσύνη, λογοδοσία και αξιοπρέπεια. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ., στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ναυτεργάτες

 

Τη συμμετοχή τους στην απεργία 9 Απριλίου υπενθυμίζουν οι ναυτεργάτες.

 

Αναλυτικά όπως αναφέρουν: «Με παρακαταθήκη τη συγκλονιστική συμμετοχή των ναυτεργατών σε όλη τη χώρα, στην Πανελλαδική – Πανεργατική 24ωρη Απεργία στις 28 Φλεβάρη συνεχίζουμε, δεν κάνουμε βήμα πίσω στον οργανωμένο αγώνα μας, ενάντια στις εκατοντάδες «Κοιλάδες των Τεμπών», στα καράβια, στην καθημερινότητά μας.

 

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, στις 9 Απρίλη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

 

Τώρα επιβάλλεται, να βρεθεί στο στόχαστρο του αγώνα ακόμα πιο αποφασιστικά ο πραγματικός αντίπαλος, το σύστημα που δημιουργεί Τέμπη, το σύστημα που δεν μας αφήνει να ανασάνουμε.

 

Για να υπάρξει πραγματική δικαίωση, να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη. Για να μην κουκουλωθεί η πραγματική αιτία της σύγκρουσης, δηλαδή η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη και που θυσιάζει μέχρι και την ανθρώπινη ζωή.

 

Όλοι ήξεραν, κυβερνήσεις, ΕΕ, εταιρείες. Όλοι τους είναι συνένοχοι!

 

Ακόμα και σήμερα, βλέπουμε ότι τα “νέα Τέμπη” είναι εδώ, γιατί είναι εδώ η πολιτική του κέρδους που οδήγησε σε αυτά. Οι χώροι δουλειάς είναι αρένες θανάτου, ενώ είναι παντελής η έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές.

 

Παλεύουμε ενάντια στη λογική ότι η ασφάλεια της ζωής μας είναι κόστος, την ίδια ώρα που στο πλαίσιο της «πολεμικής οικονομίας», που επιβάλλει η Ε.Ε., η κυβέρνηση δαπανά δισεκατομμύρια σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε φτώχεια, μισθούς πείνας, επίθεση στην Παιδεία, στην Υγεία, στην ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και σε κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα.

 

Η 28η Φλεβάρη άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα οργάνωσης του λαού και της νεολαίας. Έδειξε το δρόμο που χαράζει η δύναμη του οργανωμένου λαού που αγωνίζεται.

 

Τα σωματεία, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, να αποτελέσουν βήμα για την οργάνωση και χειραφέτηση του λαού, πιο έτοιμου και με περισσότερη πείρα για να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

 

Γιατί ότι κερδίζουμε δεν μας χαρίζεται, αλλά το κερδίζουμε μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μας.

 

Μόνο όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα, οι από πάνω μας φοβούνται.

 

Απέναντι στη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη, εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, από κυβέρνηση – ΕΕ – ΝΑΤΟ, απέναντι στην ενσωμάτωση και την υποταγή που θέλουν να οδηγήσουν το κίνημα, να αντιτάξουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε.

 

«Οξυγόνο» στη λαϊκή πάλη, στον οργανωμένο αγώνα, ως την πραγματική δικαίωση, την ανατροπή της πολιτικής των κερδών, την πολιτική που θεωρεί «κόστος» τις ζωές μας.

 

Τώρα όσο ποτέ, πρέπει να γίνει ουσία και πράξη το σύνθημά “Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει το λαό”!

 

Για να ανατρέπουμε τους νόμους, που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους!

 

Για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα σφαγεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων!

 

Για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις!

 

Για Αποκλειστικά – Ενιαία – Δημόσια – Ανώτατη – Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση!

 

Για Υγεία – περίθαλψη και πρόνοια που μας αξίζει!

 

Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

 

Προετοιμάζουμε, οργανώνουμε και περιφρουρούμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 9 Απρίλη, σε όλα τα πλοία.

 

Τις ημέρες της απεργίας, είμαστε όλοι στον απεργιακό αγώνα, στους καταπέλτες των πλοίων. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας!

 

ΝΑ ΜΗ ΛΥΣΕΙ ΚΑΒΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΡΟΠΕΛΑ

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 

Τετάρτη 9 Απρίλη στις 05:30 π.μ., στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR).

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. ”Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”».

Προηγούμενο Άρθρο

75χρονος σκότωσε τον νέο ιδιοκτήτη του σπιτιού του και αυτοκτόνησε

Επόμενο Άρθρο

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων AEGEAN και Olympic Air λόγω της 24ωρης απεργίας

Σχετικά Άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Με το «ζόρι» τραπεζικοί λογαριασμοί με χρεώσεις 0,8 ευρώ

1 Φεβρουαρίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Ποια αυτοκίνητα κλέβουν περισσότερο στην Ελλάδα

1 Φεβρουαρίου 2026
Τραγωδία: Επτά νεκροί όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και τρεις τραυματίες στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ΠΑΟΚ: Βγήκε το επίσημο πόρισμα στη Ρουμανία

30 Ιανουαρίου 2026 - Updated On 31 Ιανουαρίου 2026
Εξαφάνιση 16χρονης: Πωλήσεις αντικειμένων, συνάντηση με γνωστό και ταξί προς Αθήνα – Νέα στοιχεία στην έρευνα
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στο θρίλερ με την εξαφάνιση – Εντοπίστηκε η16χρονης Λόρα

30 Ιανουαρίου 2026 - Updated On 31 Ιανουαρίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Kαταιγίδες και άνεμοι έως 10 μποφόρ θα σαρώσουν την Κυριακή την χώρα

30 Ιανουαρίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Στεγαστική κρίση: «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για 20.000 σπίτια – «ανοίγουν» άμεσα 20.000 κλειστά σπίτια

30 Ιανουαρίου 2026
Επόμενο Άρθρο

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων AEGEAN και Olympic Air λόγω της 24ωρης απεργίας

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας – Σκέψεις για τουλάχιστον 22.000 εισιτήρια ανά ομάδα

Παραίτηση του Χρήστου Παπαδημητρίου από τον ΕΟΔΑΣΑΑ

Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του νέου κόμβου δεδομένων HER1 στο Ηράκλειο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία: Επτά νεκροί όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και τρεις τραυματίες στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Τροχαίο ΠΑΟΚ: Βγήκε το επίσημο πόρισμα στη Ρουμανία

30 Ιανουαρίου 2026 - Updated On 31 Ιανουαρίου 2026

Αναστάτωση στο BBC από την εμφάνιση της μετεωρολόγου Λίζι Ριζίνι (VIDEO)

Αναστάτωση στο BBC από την εμφάνιση της μετεωρολόγου Λίζι Ριζίνι (VIDEO)

29 Ιανουαρίου 2026

Εξαφάνιση 16χρονης: Πωλήσεις αντικειμένων, συνάντηση με γνωστό και ταξί προς Αθήνα – Νέα στοιχεία στην έρευνα

Τέλος στο θρίλερ με την εξαφάνιση – Εντοπίστηκε η16χρονης Λόρα

30 Ιανουαρίου 2026 - Updated On 31 Ιανουαρίου 2026

Άγρια συμπλοκή μεταξύ συγγενών σε εστιατόριο

Άγρια συμπλοκή μεταξύ συγγενών σε εστιατόριο

29 Ιανουαρίου 2026

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα απογειώσει τον τουρισμό στην Κρήτη | 12μηνος προορισμός με νέες αγορές

Τι συμβαίνει με το νέο αεροδρόμιο Καστελίου – Ο διαγωνισμός αεροναυτιλίας και ο κίνδυνος καθυστερήσεων

26 Ιανουαρίου 2026

ΤΖΟΚΕΡ: Η «θεά Τύχη» έκανε στάση στο Ηράκλειο – Πού παίχτηκε το δελτίο των 7,5 εκατ. ευρώ

26 Ιανουαρίου 2026

Τέλεια εικόνα στην τηλεόραση με τέσσερις εύκολες ρυθμίσεις

Ανακατεύεται η τράπουλα στη συνδρομητική τηλεόραση

26 Ιανουαρίου 2026

Φόρτωσε περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με το «ζόρι» τραπεζικοί λογαριασμοί με χρεώσεις 0,8 ευρώ

1 Φεβρουαρίου 2026
Σωτήρης Τσαφούλιας για το Ριφιφί: Δεν ήθελα να κάνω τη ληστεία… κατόρθωμα

Σωτήρης Τσαφούλιας για το Ριφιφί: Δεν ήθελα να κάνω τη ληστεία… κατόρθωμα

1 Φεβρουαρίου 2026

Ποια αυτοκίνητα κλέβουν περισσότερο στην Ελλάδα

1 Φεβρουαρίου 2026
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οριστικός ανάδοχος στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ

Το μήνυμα του Αλέξη Καλοκαιρινού για τα έργα του ΒΟΑΚ στη λεγόμενη «παράκαμψη Ηρακλείου»

1 Φεβρουαρίου 2026
Αυτή είναι η χειρότερη στάση ύπνου και μπορεί να βλάψει την υγεία σου, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ύπνος: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν μένετε όλη μέρα στο σπίτι, σύμφωνα με νευροεπιστήμονα

1 Φεβρουαρίου 2026
  • Επικοινωνήστε με το 2810group
  • Διαφημιστείτε στο 2810.gr

– ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
  • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
  • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
  • Σινεμά
  • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
  • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
  • Αθλητικές Μεταδόσεις
  • Οι τιμές των καυσίμων on-line

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Home
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • PEOPLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Ηρακλείου
    • Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Ηρακλείου
    • Ο Καιρός στη Κρήτη – Live
    • Σινεμά
    • LIVE η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου
    • ΔΕΗ – Προγραμματισμένες διακοπές
    • Πρόγραμμα Τηλεόρασης – Όλα τα κανάλια
    • Αθλητικές Μεταδόσεις
    • Χρήσιμα Τηλέφωνα Νομού Ηρακλείου
    • Οι τιμές των καυσίμων on-line

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση cookies. Επισκεφθείτε μας Privacy and Cookie Policy.