Αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα του ΒΟΑΚ στην Παντάνασσα Ηρακλείου, διακόπτοντας την κυκλοφορία και προκαλώντας ουρές χιλιομέτρων, με τη Τροχαία να προχωρά σε εκτροπές μέσω κόμβου Γαζίου προς Αχλάδα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο αποκλεισμός στην Παντάνασσα σταμάτησε και οι συγκεντρωμένοι μετακινούνται προς τον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου για συνέχιση της κινητοποίησης.
Πού αλλού υπάρχουν αποκλεισμοί
Παράλληλες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη γέφυρα του Πετρέ στο Ρέθυμνο και στο τμήμα Χανιά–Ρέθυμνο, με αποκλεισμούς που επηρεάζουν την κίνηση και στα δύο ρεύματα, ενώ αντίστοιχες πορείες ξεκίνησαν και από τον κόμβο Βρυσών στα Χανιά.
Οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Κρήτης δηλώνουν διαθεσιμότητα για κλιμάκωση, μεταβαίνοντας οργανωμένα σε νέους κόμβους στρατηγικής σημασίας.
Γιατί διαμαρτύρονται
Κύρια αιτήματα αφορούν καθυστερούμενες πληρωμές, ολοκλήρωση ελέγχων και καταβολή ενισχύσεων στους πραγματικούς δικαιούχους, αναγνώριση περίπου 2 εκατ. στρεμμάτων ως επιλέξιμων βοσκοτόπων και ειδικό μοντέλο ενισχύσεων για την κρητική κτηνοτροφία λόγω υψηλότερου κόστους παραγωγής.
Οι συλλογικότητες προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεων έως ότου υπάρξει σαφής δέσμευση για τα αιτήματά τους.
Τι να προσέξουν οι οδηγοί
Συνιστώνται εναλλακτικές διαδρομές και παρακολούθηση των οδηγιών της Τροχαίας, καθώς οι χρόνοι διαδρομής μεταξύ Ηρακλείου και Ρεθύμνου παραμένουν αυξημένοι και ενδέχεται να υπάρξουν εκ νέου τοπικοί αποκλεισμοί.
Για οχήματα έκτακτης ανάγκης, έχουν καταγραφεί κατά περίπτωση ανοίγματα του μπλόκου ώστε να διέλθουν ασφαλώς.


























