Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2026 στην Αίγινα, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία. Ένα κοριτσάκι μόλις 21 μηνών έχασε τη ζωή του από πνιγμό, ενώ έτρωγε τσουρέκι στο σπίτι του.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα, όταν ένα κομμάτι από το τσουρέκι προκάλεσε σοβαρή απόφραξη στον αεραγωγό του παιδιού, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ξαφνική δυσχέρεια στην αναπνοή. Η μητέρα του βρέφους, σε κατάσταση σοκ, το μετέφερε στις 19:40 στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Εκεί, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εφάρμοσε άμεσα το πρωτόκολλο αντιμετώπισης πνιγμονής από ξένο σώμα, δίνοντας σκληρή μάχη για την ανάνηψη του κοριτσιού.
Αν και το παιδί παρουσίασε προσωρινά σημάδια ανάκαμψης, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία, εμφανίζοντας καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος συνοδεία γιατρού. Το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά στις 21:40, ωστόσο έφτασε χωρίς σφυγμό και με μυδρίαση στα μάτια. Παρά τις εντατικές προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τη διασωλήνωση για 70 λεπτά από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, το παιδί δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

























