Έντονη έμφαση στη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των ανώτατων ιδρυμάτων δείχνει η νέα απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, για διάθεση συνολικά 4,7 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο περιφερειακά πανεπιστήμια.
Συγκεκριμένα, το ποσό θα κατανεμηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, τη συντήρηση, τεχνική υποστήριξη και συνολική αναβάθμιση των υποδομών για τα έτη 2025-2026.
Τι Περιλαμβάνει η Επένδυση;
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας:
Συντήρηση και επισκευή κτιρίων.
Ηλεκτρομηχανολογικές αναβαθμίσεις.
Τεχνική υποστήριξη λειτουργίας ακαδημαϊκών και διοικητικών δομών.
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ):
Παρεμβάσεις τεχνικής συντήρησης σε εγκαταστάσεις των δομών του σε όλη την Κρήτη.
Εξασφάλιση ασφαλούς και αδιάλειπτης λειτουργίας για τις διοικητικές και ακαδημαϊκές υπηρεσίες.
Ενίσχυση του εξοπλισμού και αναβάθμιση υποδομών.
«Η ενίσχυση της ασφάλειας, της τεχνικής υποστήριξης και της λειτουργικότητας του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα», τόνισε η Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ουσιαστική επένδυση στην ποιοτική καθημερινότητα των φοιτητών και στη στήριξη του ακαδημαϊκού και διοικητικού έργου».
Στόχοι και Προοπτικές
Ενδυνάμωση περιφερειακών πανεπιστημίων, με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την διασφάλιση ακαδημαϊκής αριστείας.
Άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού για ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον σπουδών και εργασίας.
Ενίσχυση της τεχνικής αρτιότητας και λειτουργικότητας των υποδομών σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.
Η χρηματοδότηση υλοποιείται μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ 2021-2025) του Υπουργείου Παιδείας.
























